Poskytni kočce lásku a ona se postará o tvou duši.

Kočičí hry

18.09.2009 00:00
Na koukanou (pro jednoho hráče):

Kočka sedí u dveří, zírá na ně a mňoukáním se snaží je přimět k tomu,aby se otevřely. Většinou se jí to daří- vždy se najde někdo kdo se nad ní ustrne.  

Na hlad (pro dva hráče):

Kočka sedí před  miskou plnou křupek, zdárně předstírá, že neexistují a že pokud v příštích dvou minutách nedostane maso, tak omdlí hlady.člověk prohrává téměř vždy!  

Na koukanou II.( hra pro dva a více hráčů):

Kočky se rozsadí do strategických pozic na větší otevřené ploše (nejlepší jsou rohy budov) a vzájemně se pozorují. Ta která to jako první nervově nevydrží, prohrává a vypadává. Ostatní se přemístí a začíná další kolo.   Na šílence( pro dva hráče) Kočka se producíruje před plotem ( o kterém se nejdřív přesvědčí, že je dostatečně pevný) za kterým je psisko. Pokud pes nereaguje, šklebí se na něj tak dlouho, dokud pes nedostane nervový záchvat a nemusí být ve svěrací kazajce odvezen k psímu psychiatrovi.

Zpívaná (v základní variantě je pro dva hráče, ale oblíbená je i varianta  vícečlenná):

Kočka pěje tak hlasitě a tak dlouho dokud některý z lidí nevyleze z domu a něco po ni nehodí. Zde je poněkud složité bodování- záleží na tom kolik lidí se kočce povede vzbudit, za jak  dlouho vyleze první člověk, i na tom jak cenný předmět po ni vrhne. Rozhoduje též i elegance odchodu. Zatímco naivní mladík prchá v hrůze, ostřílený mazák jen pomalu důstojně odchází z kolbiště spokojen s výsledkem, protože ví, že  rozčilený člověk ho mine aspoň o půl metru.

Debata (pro dva hráče):

Dva kocouři stojí proti sobě a velmi zblízka a nahlas si vysvětlují své názory na vnitropolitickou situaci v republice Togo. Kupodivu nevyhrává kvalita názorů jako kvalita hřbetního oblouku a naježení debatérů.

Fotbal (pro jednoho i více hráčů):

Tato hra nemá jasná pravidla, ale vcelku se podobá tomu co vidíme při kolektivních sportech v televizi- jeden a nebo více hráčů se honí za míčem( kočkám k tomu stačí i zátka nebo kus pěnového polystyrénu), přičemž není důležitý počet gólů- branek, jako spíš to aby se všichni pořádně unavili.

Na lekanou (pro dva hráče):

Kočka sedí nehnutě za oknem a v momentě, kdy se někdo přiblíží, prudce vyskočí proti sklu. V této hře se vedou dlouhodobé tabulky a vyhrává ta kočka, která má na svědomí více infarktů.

Ruská ruleta (pro dva a více hráčů):

(Tuto hru u nás s oblibou provozuje stará černá vrána) Vrána se zvolna prochází po dvoře a po očku pozoruje kočky  porůznu rozsazené v okolí. V momentě, kdy se některá rozhodně zaútočit, vrána vzlétne, takže  kočka pravidelně v rychlosti nestačí dobrzdit a nabije si čumák. Vrána si  opět sedne, posmívá se jí a čeká na dalšího adepta.                                                                                                     

                                                                                                                                             -shinen-

 

 

© verjavor 2008-2010, 2021...

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode